Slaggrindar i olika storlekar o färg Manuella

ABAS Protect tillverkar ett brett program av grindar för industrin. Våra profilfyllda slaggrindar täcker en dagöppning från 1 m till 12 m.

Standardutförande är med profilfyllnad och tre rader taggtråd som överklättringsskydd. Detta är vad som rekommenderas i Svenska stöldskyddsföreningens regler för mekaniskt inbrottsskydd (SSF200 utgåva 4).

För att säkerställa en lång livslängd tillverkas våra grindar av helsvetsade stålrör. Alla grindar varmförzinkas enligt EN ISO 1461, alternativt pulverlackas grindarna efter varmförzinkning. Detta ger ABAS Protects slaggrindar förutsättningar att tåla stora påfrestningar i form av fysisk åverkan och inte minst klimatpåverkan.

Utöver varmförzinkning (VFZ) levereras ABAS grindar i standardkulörer lackade i mossgrön (RAL 6005), olivgrön (RAL 6013) samt svart (RAL 9005).

Grindarna kan kompletteras med motorer och finns med

Motorpaket Bas (MPB) som är ett robust, enkelt och underhållsfritt motorsystem för slaggrindar.

Motorpaket Pro (MPP) ( Styrautomatik och säkerhetsutrustning är monterad och provkörd på fabrik. Styrautomatiken är monterad i ett skåp av rostfritt stål. I styrskåpet finner man ABAS X1-plint som ger ett tydligt och enkelt gränssnitt mot kringutrustning och överordnade system.

Standardutrustning: Klämskydd, stoppknappar in- & utsida, radiohandsändare, 2 induktiva slingor.
Tillval: Blixtljus, roterande varningsljus, trafikljus, ljudsignal, magnetlås, nyckelmanöverdon, GSM-styrning, tidur, skåp i fullhöjd med mera.

Slaggrindar tillverkas också i specialutförande motsvarande säkerhetsklass 1–4

Frakt och leverans
Leveransfrågor
Ring 0325-61 80 36 för frågor om leverans. Ha ordernummer i beredskap.

Transport
Stängselshoppen fraktar gods med DHL, Posten, Schenker och andra transportörer efter bästa förutsättningar. Leverans sker normalt inom 3-14 arbetsdagar inom Sverige, beroende på transportsträcka och andra faktorer. Vissa varor finns inte alltid i lager utan är av beställningskaraktär, och kan därför ha längre leveranstid. Delar av varusortimentet är säsongsberoende, och vi kan därför aldrig ge absoluta garantier för frakttid. Under industrisemestern kan leverans fördröjas på grund av att externa parter som ombesörjer förzinkning och lackering har stängt.

Kund ansvarar för kontakt med transportör, och måste själv finnas på plats vid överenskommen leveranstid. I annat fall debiterar fraktbolaget en kostnad för återtransport och ny utkörning. Mindre gods fraktas vanligen till seriveceställe för uthämtning, medan större gods fraktas till angiven gatuadress. Det ankommer på kund att vara behjälplig vid avlastning.

Under jul- och nyårsveckorna levereras inga försändelser.

Fraktpris
För inrikes leverans debiteras frakt efter vikt normalt enligt följande schablon:

0-20 kg: 125 SEK
20-35 kg: 250 SEK
35-60 kg: 395 SEK
60-100 kg: 495 SEK
100-200 kg: 625 SEK
200-400 kg: 995 SEK
400-600 kg: 1245 SEK
600- kg: 1495 SEK

För leverans inom övriga Norden gäller följande tariff:

0-20 kg: 695 SEK
20-35 kg: 995 SEK
35-60 kg: 1495 SEK
60-100 kg: 1995 SEK
100-200 kg: 2495 SEK
200-400 kg: 2995 SEK
400-600 kg: 3995 SEK
600- kg: 4995 SEK

För avlägsna och svårtillgängliga områden förbehåller vi oss rätten att avvisa köp. För köp inom övriga EU, vänligen ring.

För långa (2 m och över) och otympliga objekt kan frakttillägg förekomma. Det adderas då till priset. För sådana varor kan också en minsta kvantitet föreskrivas för att det ska gå att frakta med de tariffer som fraktbolagen tillämpar.

Gods kan också hämtas ut vid vår fabrik i Ambjörnarp om man vill undvika fraktkostnad. Frakten dras då av fakturabelopp eller inbetalat belopp.

Skadat gods och returfrakt
Vid leveransfel och transportskador står Stängselshoppen för kostnaden för returfrakt (kompensation i efterhand), så även vid nyttjad ångerrätt. Ångerrätten ger 14 dagars öppet köp, men gäller inte för speciallbeställt gods.

Kunden står för inspektion av vara vid leverans. Om varan är skadad ska leveransen inte kvitteras. Om kvittens ändå skett och kunden senare upptäcker skador på varan måste detta anmälas inom en vecka till Stängselshoppen, i annat fall står kunden själv för transportskadan. Vid transportskada ska kund reklamera genetemot fraktbolaget.

Outlöst gods
För ej utlöst eller ej mottaget gods debiteras faktisk frakt- och returkostnad, som vanligen vida överstiger schablon. Kostnaden debiteras via samma betalsätt som använts för köp.